Özgün Yemek Tarifleri

Göce nedir, ne demek?

Göce hakkında bilgi

Göce

1. Tarhana, bulgur yapmak için kullanılan kabuğu soyulmuş ve kırılmış buğday.

2. Yarılmış ve kırılmış bulgurdan yapılan çorba

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Boza Nedir?

1. Aşurelik buğday, şeker ve az pirinçten, ezilerek yapılan mayalandırılmış içecek (Soslar... devamı

Börttürmek Nedir?

1. Suda hafif haşlama. 2. Yağda hafif kavurma. 3. Biraz pişirerek yumuşatma.

Cevz-i Bevva Nedir?

Sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın bir yemişidir. Rendelenerek toz haline getirilir ve ta... devamı

Çemenotu Nedir?

Sert, kahverengimsi sarı renkli bir tohumdur. Öğütülmüş olarak turşularda, çorbalarda, sos... devamı

Çırpma Nedir?

Çatal, kaşık, çırpma teli vb. yardımıyla, çırpılacak malzemeyi, havada daireler çizdirip, ... devamı

Çir (Yöresel Tanım) Nedir?

Kuru kayısı veya zerdali.

Çortutu (Yöresel Tanım) Nedir?

Şalgam.

Deniz Kestanesi Nedir?

Dikenlerle örtülü, yuvarlak kabuklu deniz mahsulü. İstiridye gibi içi çiğde yenebilir.... devamı

Dereotu Nedir?

Maydonozdan sonra en çok kullanılan taze ot. Sindirimi kolaylaştırıcı bir bitkidir. Birçok... devamı

Domalan Nedir?

Akdeniz iklim kuşağının bazı bölgelerinde meşelik alanlarda ve meşe ağaçlarının kökleri et... devamı