Savoyan
Hafif ateşte çırpılarak pişirilen krem haline getirilmiş yumurta sarısı.
Hafif ateşte çırpılarak pişirilen krem haline getirilmiş yumurta sarısı.
Yemek yeme usulüne ve yemeklerin sırasına göre yemekte kullanılacak tabak, çatal, kaşık, b... devamı
Proteini oluşturan birimler, monomerler.
Bir tencere yarıya kadar sıcak su ile doldurularak ağır ateş üzerine oturtulur. Bu tencere... devamı
Pembeleştirilmiş una tere yağ ve süt ilave edilerek elde edilen bir tür muhallebi. Çeşitli... devamı
Koyun veya sığır kalın bağırsağı. Dolması yapılır.
Dana bonfileden kesilmiş 1 santim kalınlığında bonfile parçaları.
Yumurta sarısı, hardal, sirke, limon suyu, tereyağı veya sıvıyağ ile yapılan sıcak veya so... devamı
Soslu balık filetosu yemeklerinin yanına garnitür olarak konan ay şeklindeki küçük börek.... devamı
Kolayca kırılıp ufalanan.
Yumurta akı, 2-3 damla limon suyu ve pudra şekeriyle yapılıp pastaların üzerini süslemeye ... devamı