Beze
1. Yumurta akı ve şekerin yüksek hızla çırpılmasıyla elde edilen beyaz renkli kuru pasta.
2. Yoğrulmuş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanmasıyla elde edilen yuvarlak şekilli hamurlara verilen ad.
1. Yumurta akı ve şekerin yüksek hızla çırpılmasıyla elde edilen beyaz renkli kuru pasta.
2. Yoğrulmuş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanmasıyla elde edilen yuvarlak şekilli hamurlara verilen ad.
İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.
Pay, tart ve turta pişirmede kullanılır. Derinliği 2-3 cm olan bu kalıplar cam veya metal ... devamı
Kahve çekirdeğinde bulunan ve kıvamı ve tadı etkileyen karbonhidratların fırınlanma işlemi... devamı
Tereyağlı Ekmek
Peynir Tepsisi
Su Isıtıcı
Turşu
Peçete
İnsan vücudunun buğday proteini glüteni sindirememesi durumudur. Çölyak hastalığı.... devamı
İnsan sağlığının devamlılığı için gıdalardan ve çevreden kaynaklanabilecek her türlü risk ... devamı