Özgün Yemek Tarifleri

Moleküler Gastronomi nedir, ne demek?

Moleküler Gastronomi hakkında bilgi

Moleküler Gastronomi

Gıdaların pişirilmesi aşamasında gıdalarda meydana gelen değişimleri ve bu değişimlere yol açan kimyasal reaksiyonları inceleyen bir dal. Moleküler gastronomi kimyasal maddelerle yemek yapma işi değildir. Gıdaların yapısında bulunan tat, koku, lezzet unsuru olan kimyasal maddelerin pişirme sırasında gösterdikleri farklı davranışları inceleyerek her bir madde için farklı lezzetlerin geliştirilmesini araştırır. Şöyle örneklersek daha anlaşılır olacaktır. Çikolatanın içerisinde bulunan kakao yağının sıcaklık etkisiyle birlikte verdiği lezzet ve keyif etkisi farklılık göstermektedir. Kakao yağının en lezzetli olduğu sıcaklık 35-40 °C arasındadır. Bu sıcaklıkların altında ya da üzerinde bir sıcaklıkta bir kakao yağı bize keyif ve lezzet vermez.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Cheese Tra Nedir?

Peynir Tepsisi

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Fork-Knife-Spoon Nedir?

Çatal- Bıçak- Kaşık

Heather Nedir?

Su Isıtıcı

Mikroorganizma Nedir?

Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.

Vejetaryen Nedir?

Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)

Kraft Torba Nedir?

Doğada kolaylıkla yok olabilen ve tamamen doğal hammaddelerden üretilen kraft kağıdından y... devamı

Garnisaj (Garnissage) Nedir?

Garnitürleme; yemeğin yanına veya içine garnitür koyma.

Kanal Açma Nedir?

Limon, portakal, salatalık gibi malzemelerin kabuğunu (süsleme için) bir aletle (kanalör) ... devamı

Korkota (Yöresel Tanım) Nedir?

İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.