Safran
Bazı yemeklere tat, koku ve sarı renk veren bir bitki ve tozundan elde edilen baharat.
Bazı yemeklere tat, koku ve sarı renk veren bir bitki ve tozundan elde edilen baharat.
Karabiberin dış kabuğu alınmış ve öğütülmüş halidir. Karabibere göre daha keskin kokulu, f... devamı
Yabani erik.
Fıstıklık çam kozalağının içinden çıkarılır, çam fıstığı, genellikle dolma harcı içerisind... devamı
Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı
İnce bulgur.
Doğal olarak yetişen ve yaprakları sebze gibi yenen bir bitkidir. Taze çiçeklerden çay yap... devamı
Gevrek ve sulu, yumuşak en lezzetli ayva türü.
Doğal ekmek, peynir vb.yiyecekler üzerinde gelişen mikro akslı mantar (Küf mantarı).... devamı
Sütten yapılan bir çeşit peynir, kesmik, çökelek. Süt kaynatılırken kesilir ise kaynamaya ... devamı
Püre.