Özgün Yemek Tarifleri

Ağartma (Blanşi) nedir, ne demek?

Ağartma (Blanşi) hakkında bilgi

Ağartma (Blanşi)

Yumurta sarısı ve şeker karışımını bir müddet çırparak beyazlatma. Örnek: Vanilya sos yapımında yumurta sarıları önce ağartılır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Kanal Açma Nedir?

Limon, portakal, salatalık gibi malzemelerin kabuğunu (süsleme için) bir aletle (kanalör) ... devamı

Kenger (Yöresel Tanım) Nedir?

Bir çeşit diken.

Korkota (Yöresel Tanım) Nedir?

İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.

Misk Otu Nedir?

Kaz, ördek, yılanbalığı gibi yağlı yiyeceklerde ve yahnilerde kullanılır. Vermut tipi bazı... devamı

Patojen Nedir?

Hastalık oluşturan mikrop; zararlı mikrop.

Soğuk Ünite Nedir?

Gıdaların soğutulması ya da soğuk muhafaza edilmesi için kullanılan buzdolabı, soğuk oda, ... devamı

Şevketi bostan (Yöresel Tanım) Nedir?

Rezene kökü.

Tart Kalıbı Nedir?

Pay, tart ve turta pişirmede kullanılır. Derinliği 2-3 cm olan bu kalıplar cam veya metal ... devamı

Karamelizasyon Nedir?

Kahve çekirdeğinde bulunan ve kıvamı ve tadı etkileyen karbonhidratların fırınlanma işlemi... devamı

Vienna Roast Nedir?

Orta derecenin üzerinde fırınlanmış çekirdeklerdir. Üzerlerinde yağ belirmeye başlar. Terc... devamı