Özgün Yemek Tarifleri

Mayonez Tenceresi nedir, ne demek?

Mayonez Tenceresi hakkında bilgi

Mayonez Tenceresi

Yemek ve pastacılık alanında çırpma işlerinde kullanılan derin ve dibi tümsek olan özel çırpma tenceresi.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Karbonhidrat Nedir?

1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci dere... devamı

Kızgın Nedir?

230 -240 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kavrulur.

Provançale Nedir?

Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.

Pandispanya Nedir?

Birçok pastanın temel malzemesi olan yumurta, şeker ve undan yapılan, sünger gibi yumuşacı... devamı

Orta Isı Nedir?

150 - 180 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada koyu sarı renk al... devamı

Lohusa Şekeri Nedir?

Halk arasında "kızamık şekeri "olarak bilinir. Eritilmiş şeker, limon suyu ve kırmızı gıda... devamı

Fri Pişirme Usulü Nedir?

Kızgın yağda pişirme usulü.

Meherek Nedir?

Çırpılmış yumurta beyazınca şeker veya koyu şurup ilave edilerek elde edilen hamur veya yu... devamı

Savoyan Nedir?

Hafif ateşte çırpılarak pişirilen krem haline getirilmiş yumurta sarısı.

Valovan Nedir?

Yaprak hamuruyla yapılan kuş yuvasına benzeyen bir börek çeşidi.