Özgün Yemek Tarifleri

Haşlamak nedir, ne demek?

Haşlamak hakkında bilgi

Haşlamak

Sebze, et ya da balığı suda kaynatarak pişirmek ya da sebzeleri daha önce kaynatılmış su içine atıp, birkaç dakika beklettikten sonra çıkarmak.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Frape Nedir?

Dondurulmuş yada buzlu olarak hazırlanan meşrubat veya içkidir.

Füme Et Nedir?

Dumanda kurutulmuş ete verilen isimdir. Yine aynı şekilde balık ve peynir de yapılır.... devamı

Karbonhidrat Nedir?

1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci dere... devamı

Kızgın Nedir?

230 -240 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kavrulur.

Kornişon Nedir?

Küçük salatalık(hıyar) turşusuna verilen isimdir.

Provançale Nedir?

Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.

Pandispanya Nedir?

Birçok pastanın temel malzemesi olan yumurta, şeker ve undan yapılan, sünger gibi yumuşacı... devamı

Orta Isı Nedir?

150 - 180 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada koyu sarı renk al... devamı

Lohusa Şekeri Nedir?

Halk arasında "kızamık şekeri "olarak bilinir. Eritilmiş şeker, limon suyu ve kırmızı gıda... devamı

Fri Pişirme Usulü Nedir?

Kızgın yağda pişirme usulü.