Ağlayan Pasta İçin Gerekli Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 veya 2 su bardağı un
Keki Islatmak İçin:
2 su bardağı soğuk süt
Üzeri İçin:
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
1 paket çikolata sosu
Ağlayan Pasta Yapılışı
İlk olarak bir kabın içine toz şekeri ve yumurtaları koyup, köpürene kadar çırpalım.
Sonra içine kakaoyu, sütü, yağı, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edelim ve tekrar çırpalım.
Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökelim ve önceden ısıtılmış 170° fırında 30,40 dakika kadar pişirelim. Piştiğini anlamak için kürdan veya bıçak yardımı ile kontrol edelim.
Fırından çıktıktan 5 dakika sonra 2 su bardağı soğuk sütü kekin üzerinde gezdirelim.
Üzeri için; kremşantiyi soğuk süt ile hazırlayalım. Çikolata sosunuda üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Ben hazır çikolata sosu kullandım.
Kek soğuduktan sonra ilk önce üzerine kremşantiyi sürelim.
Daha sonra kremşantinin üzerine soğuyan çikolata sosunu dökelim.
Afiyet Olsun...