Çapraz Bulaşma
Mikroorganizmaların, bulundukları bir gıdadan, ekipmandan ya da yüzeyden, herhangi bir araç vasıtasıyla güvenilir, temiz olan gıdalara ya da hijyenik bir ekipmana veya yüzeye taşınmasına/bulaşmasına denir.
Mikroorganizmaların, bulundukları bir gıdadan, ekipmandan ya da yüzeyden, herhangi bir araç vasıtasıyla güvenilir, temiz olan gıdalara ya da hijyenik bir ekipmana veya yüzeye taşınmasına/bulaşmasına denir.
Tartların üzerine sürülen jelatinli ve şeffaf kuvertür. Küçük paketlerde tart jölesi olara... devamı
Nohutun ıslatılıp kurutulması ve dövülmesinden elde edilir.
Her türlü salata ve yemekte kullanılır. Kök maydanozda ıtırlı bir yağ bulunduğundan bazı s... devamı
Mutfakta veya restaurantta yemek ve servis öncesi yapılan hazırlıklara verilen isim.
Bozulmaması için bütün pastaların altına konan ve sıvıdan etkilenmeyen sert karton.... devamı
Saman elması.
Tek lokmalık küçük Fransız pastalarına verilen isim.
Maydanozgillerden dereotuna benzer bir bitki.
Yaprakları turp yaprağına benzeyen bir bitkidir. Salata olarak veya tava ve ızgarada pişir... devamı
Dolmalık kabak.