Özgün Yemek Tarifleri

Poelee Pişirme nedir, ne demek?

Poelee Pişirme hakkında bilgi

Poelee Pişirme

1- Tavada pişirme yöntemi.

2- Derin bir tencerede, biraz su ve aromatik sebzelerle, iri parça yiyecekleri yavaş yavaş, kapak kapalı şekilde pişirme usulü (poellee usulü ördek veya hindi pişirme).

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Potansiyel Nedir?

Gizli müşteri kitlesi (otelcilikte müşteri potansiyeli). Ortaya çıkmamış ancak ortaya çıkm... devamı

Pötifur (Peutits-four) Nedir?

Tek lokmalık küçük Fransız pastalarına verilen isim.

Protein Nedir?

Canlı hücrelerin ana maddesini oluşturan, genellikle sülfür, oksijen ve karbon öğeleri bul... devamı

Pul Biber Nedir?

Acı taze biberlerin kurutulup pul haline getirilmesi ile yapılır.

Sarıkök (Yöresel Tanım) Nedir?

Safran.

Selpetr Nedir?

Şarküteri ve et fümelerinde kullanılan kimyasal tuz.

Soğuk Sudan Geçirme Nedir?

Sıcak bir maddeyi soğuk suya koyarak veya tutarak soğumasını sağlama.

Soymaca (Yöresel Tanım) Nedir?

Elma kurusu.

Sumak Nedir?

Toz haline getirilerek kullanılmaktadır. Ekşimsi bir tadı vardır. Kebaplara ve bazı salata... devamı

Susam Nedir?

Simit ve benzer çeşitli hamurlu yiyeceklerde ya da tahin yapmında kullanılır.