Poelee Pişirme
1- Tavada pişirme yöntemi.
2- Derin bir tencerede, biraz su ve aromatik sebzelerle, iri parça yiyecekleri yavaş yavaş, kapak kapalı şekilde pişirme usulü (poellee usulü ördek veya hindi pişirme).
1- Tavada pişirme yöntemi.
2- Derin bir tencerede, biraz su ve aromatik sebzelerle, iri parça yiyecekleri yavaş yavaş, kapak kapalı şekilde pişirme usulü (poellee usulü ördek veya hindi pişirme).
Gizli müşteri kitlesi (otelcilikte müşteri potansiyeli). Ortaya çıkmamış ancak ortaya çıkm... devamı
Tek lokmalık küçük Fransız pastalarına verilen isim.
Canlı hücrelerin ana maddesini oluşturan, genellikle sülfür, oksijen ve karbon öğeleri bul... devamı
Acı taze biberlerin kurutulup pul haline getirilmesi ile yapılır.
Safran.
Şarküteri ve et fümelerinde kullanılan kimyasal tuz.
Sıcak bir maddeyi soğuk suya koyarak veya tutarak soğumasını sağlama.
Elma kurusu.
Toz haline getirilerek kullanılmaktadır. Ekşimsi bir tadı vardır. Kebaplara ve bazı salata... devamı
Simit ve benzer çeşitli hamurlu yiyeceklerde ya da tahin yapmında kullanılır.