Kurut (Yöresel Tanım)
Yoğurt veya çökeleğin kurutulmuşu.
Yoğurt veya çökeleğin kurutulmuşu.
Herhangi bir ekipmanı, malzemeyi veya yüzeyi barındırdığı mikroorganizmalardan tamamen arı... devamı
Sütten yapılan bir çeşit peynir, kesmik, çökelek. Süt kaynatılırken kesilir ise kaynamaya ... devamı
Bazı yörelerde yağlı ete, bazı yörelerde et yemeğine verilen isim.
Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek.... devamı
Kişniş genellikle şuruplarda ve likörlerde kullanılmaktadır. Kişniş şekeri pastacılıkta ve... devamı
Kupa bardağı içinde servis edilen dondurmalı deserler (peşmelba, belhelen vb).
Uzak doğuda özellikle Çin'de yetişen ve Kral meyvesi olarak da bilinen, ceviz büyüklüğünde... devamı
İdris ağacının koyu kırmızı renkte olan meyvelerinden elde edilen (kuru pasta vb.) gibi ho... devamı
Şeffaf pasta, turta kuvertürü.