Menaj
Yemek masalarında misafirlerin yemeklerini tatlandırmakta kullandıkları, sos, ketçap, mayonez, baharat, tuz gibi malzemelerin konulduğu servis ekipmanına verilen isim.
Yemek masalarında misafirlerin yemeklerini tatlandırmakta kullandıkları, sos, ketçap, mayonez, baharat, tuz gibi malzemelerin konulduğu servis ekipmanına verilen isim.
Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.
Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek.... devamı
Pastacıların kullandığı, içine krema veya başka bir şey koyup sıkma işine yarayan üçgen to... devamı
Tarsusta baharatla karıştırılmış ve dövülmüş karpuz çekirdeği.
Yoğurt veya çökeleğin kurutulmuşu.
Pasta, tatlı ve desertler üzerine, süs veya parlatma amacıyla sürülen ve kaplanan pastacıl... devamı
Karabuğdaygillerden, dere kıyılarında, sulak çayırlarda kendiliğinden yetişen, çok yıllık ... devamı
Pancar sapı.
Yiyeceğin içinde piştiği su. Salçalı su, et suyu, balık suyu veya herhangi bir su.
Pişme başladıktan sonra, pişene kadar geçen, aktif süre. Örneğin; kurabiye 190 derecede 20... devamı