Özgün Yemek Tarifleri

Kızartma Yağı nedir, ne demek?

Kızartma Yağı hakkında bilgi

Kızartma Yağı

Yüksek ısıya ve defalarca ısınmaya dayanıklı olan kızartmalarda kullanılan yağ türleri (şu anda Türkiye'deki en iyi kızartma yağı ayçiçek yağıdır).

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Cheese Tra Nedir?

Peynir Tepsisi

Fork-Knife-Spoon Nedir?

Çatal- Bıçak- Kaşık

Mikroorganizma Nedir?

Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.

Vejetaryen Nedir?

Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)

Garnisaj (Garnissage) Nedir?

Garnitürleme; yemeğin yanına veya içine garnitür koyma.

Kanal Açma Nedir?

Limon, portakal, salatalık gibi malzemelerin kabuğunu (süsleme için) bir aletle (kanalör) ... devamı

Korkota (Yöresel Tanım) Nedir?

İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.

Lamer (Yöresel Tanım) Nedir?

Kabak.

Misk Otu Nedir?

Kaz, ördek, yılanbalığı gibi yağlı yiyeceklerde ve yahnilerde kullanılır. Vermut tipi bazı... devamı