Kaserol
Genellikle sos hazırlamada kullanılan, çeşitli boylarda olan derin ve kapaksız saplı tencerelere verilen isim.
Genellikle sos hazırlamada kullanılan, çeşitli boylarda olan derin ve kapaksız saplı tencerelere verilen isim.
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
Peynir Tepsisi
Çatal- Bıçak- Kaşık
Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.
Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)
Garnitürleme; yemeğin yanına veya içine garnitür koyma.
Limon, portakal, salatalık gibi malzemelerin kabuğunu (süsleme için) bir aletle (kanalör) ... devamı
İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.
Kabak.
Kaz, ördek, yılanbalığı gibi yağlı yiyeceklerde ve yahnilerde kullanılır. Vermut tipi bazı... devamı