El Bezi (Torşon)
Aşçıların kullandığı kurulama ve sıcak şeyleri tutmaya yarayan bez.
Aşçıların kullandığı kurulama ve sıcak şeyleri tutmaya yarayan bez.
Bazı yörelerde yağlı ete, bazı yörelerde et yemeğine verilen isim.
Keskin kokusu ve güçlü terpen aroması olan, tat bakımından karabibire yakın çok güçlü acıs... devamı
Yumurta sarısı, tereyağ ve limon suyu ile yapılan sıcak sos.
Yemeklerin ve gıdaların sıcak ya da soğukluğunun muhafaza edildiği ısı geçirgenliği çok az... devamı
Limon, portakal, salatalık gibi malzemelerin kabuğunu (süsleme için) bir aletle (kanalör) ... devamı
Kanal açma aleti. Süs için sebze ve meyvelere kanal açar.
Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.
Bir çeşit diken.
Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek.... devamı
Kişniş genellikle şuruplarda ve likörlerde kullanılmaktadır. Kişniş şekeri pastacılıkta ve... devamı