Özgün Yemek Tarifleri

El Bezi (Torşon) nedir, ne demek?

El Bezi (Torşon) hakkında bilgi

El Bezi (Torşon)

Aşçıların kullandığı kurulama ve sıcak şeyleri tutmaya yarayan bez.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Herse (Yöresel Tanım) Nedir?

Bazı yörelerde yağlı ete, bazı yörelerde et yemeğine verilen isim.

Hint Biberi Nedir?

Keskin kokusu ve güçlü terpen aroması olan, tat bakımından karabibire yakın çok güçlü acıs... devamı

Hollandez Sos Nedir?

Yumurta sarısı, tereyağ ve limon suyu ile yapılan sıcak sos.

İzoterm Araçlar Nedir?

Yemeklerin ve gıdaların sıcak ya da soğukluğunun muhafaza edildiği ısı geçirgenliği çok az... devamı

Kanal Açma Nedir?

Limon, portakal, salatalık gibi malzemelerin kabuğunu (süsleme için) bir aletle (kanalör) ... devamı

Kanalör (Canaleur) Nedir?

Kanal açma aleti. Süs için sebze ve meyvelere kanal açar.

Katı Hamur Nedir?

Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.

Kenger (Yöresel Tanım) Nedir?

Bir çeşit diken.

Kızartma Nedir?

Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek.... devamı

Kişniş Nedir?

Kişniş genellikle şuruplarda ve likörlerde kullanılmaktadır. Kişniş şekeri pastacılıkta ve... devamı