Deglasaj (Deglacage)
1. Pişme kabının dibine akarak yapışan maddeyi bir sıvı (su, et suyu, şarap) ile sulandırma usulü.
2. Tavuğun piştiği kaba su ilave ederek jü yapma metoduna verilen isim.
1. Pişme kabının dibine akarak yapışan maddeyi bir sıvı (su, et suyu, şarap) ile sulandırma usulü.
2. Tavuğun piştiği kaba su ilave ederek jü yapma metoduna verilen isim.
Peynir Tepsisi
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
Kuzukulağı mantarı. Genelde kurutulmuş olarak satılan pahalı mantar türü.
Çırpılmış yumurta beyazına şeker veya koyu şurup ilave ederek elde edilen kar şeklindeki (... devamı
Sebze ve meyvelerden, küçük top biçimli garnitürler veya süsleyiciler çıkarmak için kulanı... devamı
Süt, yumurta sarısı, şeker ve undan yapılan ve pastacılıkta kullanılan krem (şualenin için... devamı
Semizotu.
Çatal- Bıçak- Kaşık
Bardak
Izgara Domates