Özgün Yemek Tarifleri

Börmaniye (Beurre manie) nedir, ne demek?

Börmaniye (Beurre manie) hakkında bilgi

Börmaniye (Beurre manie)

Çorba, sos, yahni gibi su içeriği yüksek olan yemeklerin koyulaştırılması için
hazırlanan tereyağı ve un karışımına verilen isim. Börmaniye, çiğ meyane olarak da isimlendirilir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Katı Hamur Nedir?

Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.

Kızartma Nedir?

Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek.... devamı

Krema Torbası Nedir?

Pastacıların kullandığı, içine krema veya başka bir şey koyup sıkma işine yarayan üçgen to... devamı

Kuru zahter (Yöresel Tanım) Nedir?

Tarsusta baharatla karıştırılmış ve dövülmüş karpuz çekirdeği.

Kurut (Yöresel Tanım) Nedir?

Yoğurt veya çökeleğin kurutulmuşu.

Kuvertur (Couverture) Nedir?

Pasta, tatlı ve desertler üzerine, süs veya parlatma amacıyla sürülen ve kaplanan pastacıl... devamı

Labada Nedir?

Karabuğdaygillerden, dere kıyılarında, sulak çayırlarda kendiliğinden yetişen, çok yıllık ... devamı

Pişme Suyu Nedir?

Yiyeceğin içinde piştiği su. Salçalı su, et suyu, balık suyu veya herhangi bir su.

Pişme Süresi Nedir?

Pişme başladıktan sonra, pişene kadar geçen, aktif süre. Örneğin; kurabiye 190 derecede 20... devamı

Poelee Nedir?

Tava.