Aperatif
Yemekten önce iştah açıcı olarak alınan içecek veya yiyeceklerdir.
Yemekten önce iştah açıcı olarak alınan içecek veya yiyeceklerdir.
Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek.... devamı
Pastacıların kullandığı, içine krema veya başka bir şey koyup sıkma işine yarayan üçgen to... devamı
Tarsusta baharatla karıştırılmış ve dövülmüş karpuz çekirdeği.
Yoğurt veya çökeleğin kurutulmuşu.
Pasta, tatlı ve desertler üzerine, süs veya parlatma amacıyla sürülen ve kaplanan pastacıl... devamı
Yiyeceğin içinde piştiği su. Salçalı su, et suyu, balık suyu veya herhangi bir su.
Pişme başladıktan sonra, pişene kadar geçen, aktif süre. Örneğin; kurabiye 190 derecede 20... devamı
Tava.
Canlı hücrelerin ana maddesini oluşturan, genellikle sülfür, oksijen ve karbon öğeleri bul... devamı
Dolmalık kabak.