Özgün Yemek Tarifleri

Ağırlama Endüstrisi nedir, ne demek?

Ağırlama Endüstrisi hakkında bilgi

Ağırlama Endüstrisi

Konaklama, hotel, motel, yiyecek içecek işletmeleri, eğlence, dinlenme, gift shop vb. gibi sektörlerin tümü.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Bumbar Nedir?

Koyun veya sığır kalın bağırsağı. Dolması yapılır.

Flöron (Fleuron) Nedir?

Soslu balık filetosu yemeklerinin yanına garnitür olarak konan ay şeklindeki küçük börek.... devamı

Glas Royal (Glace royal) Nedir?

Yumurta akı, 2-3 damla limon suyu ve pudra şekeriyle yapılıp pastaların üzerini süslemeye ... devamı

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Havan Nedir?

İçinde gıda maddelerini dövüp ufalamaya yarayan, tahta, taş, maden veya plastikten yapılan... devamı

İç Yağı Nedir?

Hayvansal yağ. Karın boşluğu yağı. Etlerdeki yağ. Kasaplık hayvanların genellikle bel, böb... devamı

Juleps Nedir?

İçkili maden suları.

Kadriye (Cadrille) Nedir?

Izgara olacak malzemenin, kızgın ızgara üzerine konup, ızgara demir izi ile dağlanarak süs... devamı

Közleme Nedir?

Odun kömüründe pişirme usulü.

Köri Nedir?

Kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı... devamı