Ispanaklı Yaş Pasta İçin Gerekli Malzemeler
Kek için:
3 yumurta
20 yaprak ıspanak
1.5 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1.5 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
1 bardak süt
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Ispanaklı Yaş Pasta Yapılışı
20 yaprak ıspanağı rondodan püre olana kadar geçiriyoruz. İçerisine yumurtaları ekliyoruz. Tekrar rondodan geçiriyoruz. Sonra karışımın içine şeker ve yağı ekliyoruz. Şeker eriyene kadar rondodan geçiriyoruz. Daha sonra karışımı ayrı bir kaba alıp un, kabartma tozu ve vanilya ekliyoruz. Bir çırpıcı yardımı ile karıştırıyoruz. Borcamı yağlayıp kek hamurumuzu döküyoruz. 170 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Üstü için: Bir kapta krem şanti ve sütü katılaşana kadar çırpıyoruz. Kekimiz pişene kadar buzdolabında bekletiyoruz. Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra kenarlarını düzgün bir şekilde kesiyoruz. Çıkan kenarları rondodan geçirip toz haline getiriyoruz. Kekimizi yumuşaması için süt ile ıslatıyoruz. Soğuyan krem şantiyi kekin üzerine sürüyoruz. Sonra rondodan geçirdiğimiz kek kırıntılarını üzerine serpiyoruz.
Afiyet olsun.