Tranç
Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.
Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.
Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı
Elektrik ya da gazla çalışan, kızgın ve çok yağda kızartma işini yapan alet.
Bir malzemeyi bir yiyeceğin içine koyup sıkıca kapatma işlemi. Örneğin mantı, iç malzeme h... devamı
Tartların üzerine sürülen jelatinli ve şeffaf kuvertür. Küçük paketlerde tart jölesi olara... devamı
Kuvertür ya da ganaj ile hazırlanan çikolata.
Bir şeyler katarak veya yaparak yemeğin tadını arttırma.
Kabak.
Arapça yoğurt.
Uzak doğuda özellikle Çin'de yetişen ve Kral meyvesi olarak da bilinen, ceviz büyüklüğünde... devamı
Limonun doğal olarak içerisinde bulunan Sitrik asidin kristalize edilmiş haline verilen is... devamı