Özgün Yemek Tarifleri

Tranç nedir, ne demek?

Tranç hakkında bilgi

Tranç

Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Dömiglas (Demi-glace) Nedir?

Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı

Fritöz (Friteuse) Nedir?

Elektrik ya da gazla çalışan, kızgın ve çok yağda kızartma işini yapan alet.

Hapsetme Nedir?

Bir malzemeyi bir yiyeceğin içine koyup sıkıca kapatma işlemi. Örneğin mantı, iç malzeme h... devamı

Jöleli Cila Nedir?

Tartların üzerine sürülen jelatinli ve şeffaf kuvertür. Küçük paketlerde tart jölesi olara... devamı

Kaplama Çikolata Nedir?

Kuvertür ya da ganaj ile hazırlanan çikolata.

Korse (Corser) Nedir?

Bir şeyler katarak veya yaparak yemeğin tadını arttırma.

Lamer (Yöresel Tanım) Nedir?

Kabak.

Leben (Yöresel Tanım) Nedir?

Arapça yoğurt.

Liçi Nedir?

Uzak doğuda özellikle Çin'de yetişen ve Kral meyvesi olarak da bilinen, ceviz büyüklüğünde... devamı

Limon Tuzu Nedir?

Limonun doğal olarak içerisinde bulunan Sitrik asidin kristalize edilmiş haline verilen is... devamı