Özgün Yemek Tarifleri

Sumak nedir, ne demek?

Sumak hakkında bilgi

Sumak

Toz haline getirilerek kullanılmaktadır. Ekşimsi bir tadı vardır. Kebaplara ve bazı salatalara ekşilik vermek için kullanılır (Ekşilik vermesi için; Doğu Anadolu'da tohumlarını bir bez keseye koyup tencere yemeklerinin içine atıp, yemek piştikten sonra çıkarırlar).

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Sotöz (Sauteuse) Nedir?

Sote işlerinde kullanılan, saplı, derin, çelik veya alüminyum tava; kasrola benzeyen dibi ... devamı

Sterilizasyon Nedir?

Mikropların yok edilmesi veya etkisiz hale getirilmesiyle sağlanan saklama yöntemi.

Süs Unsuru Nedir?

Bir yemeği veya yiyeceği süslemekte kullanılan maddeler (maydanoz yaprağı, kırmızı turp, l... devamı

Şok Haşlama (Blanchi) Nedir?

Çok kısa müddet kaynatma yöntemi. 1. Sebzeleri 30 saniye civarı kaynar sudan geçirmek. ... devamı

Tart Kalıbı Nedir?

Pay, tart ve turta pişirmede kullanılır. Derinliği 2-3 cm olan bu kalıplar cam veya metal ... devamı

Varyasyon Nedir?

Çeşitlilik, farklılık. Değişiklik.

Yumuşak Hamur Nedir?

Ekmek hamuru yumuşaklığında, elle açılabilir hamur. Mol hamur.

Caf, Au Lait (Kafeole) Nedir?

Caffe Latte'nin Fransız versiyonu.

Cinnamon Roast (Tarçın Fırınlama) Nedir?

En kısa süreli fırınlama, açık kahverengi çekirdekler oluşur ve üzerlerinde yağ yoktur. As... devamı

Espresso Macchiato Nedir?

Espressonun üzerinde bir kat süt köpüğü olması.