Sumak
Toz haline getirilerek kullanılmaktadır. Ekşimsi bir tadı vardır. Kebaplara ve bazı salatalara ekşilik vermek için kullanılır (Ekşilik vermesi için; Doğu Anadolu'da tohumlarını bir bez keseye koyup tencere yemeklerinin içine atıp, yemek piştikten sonra çıkarırlar).
Sote işlerinde kullanılan, saplı, derin, çelik veya alüminyum tava; kasrola benzeyen dibi ... devamı
Mikropların yok edilmesi veya etkisiz hale getirilmesiyle sağlanan saklama yöntemi.
Bir yemeği veya yiyeceği süslemekte kullanılan maddeler (maydanoz yaprağı, kırmızı turp, l... devamı
Çok kısa müddet kaynatma yöntemi.
1. Sebzeleri 30 saniye civarı kaynar sudan geçirmek.
... devamı
Pay, tart ve turta pişirmede kullanılır. Derinliği 2-3 cm olan bu kalıplar cam veya metal ... devamı
Çeşitlilik, farklılık. Değişiklik.
Ekmek hamuru yumuşaklığında, elle açılabilir hamur. Mol hamur.
Caffe Latte'nin Fransız versiyonu.
En kısa süreli fırınlama, açık kahverengi çekirdekler oluşur ve üzerlerinde yağ yoktur. As... devamı
Espressonun üzerinde bir kat süt köpüğü olması.