Statik
Statik fırın; geleneksel ve turbo olmayan eski fırınlar.
Statik fırın; geleneksel ve turbo olmayan eski fırınlar.
Dumanda kurutulmuş ete verilen isimdir. Yine aynı şekilde balık ve peynir de yapılır.... devamı
1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci dere... devamı
230 -240 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kavrulur.
Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.
Birçok pastanın temel malzemesi olan yumurta, şeker ve undan yapılan, sünger gibi yumuşacı... devamı
150 - 180 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada koyu sarı renk al... devamı
Halk arasında "kızamık şekeri "olarak bilinir. Eritilmiş şeker, limon suyu ve kırmızı gıda... devamı
Kızgın yağda pişirme usulü.
Çırpılmış yumurta beyazınca şeker veya koyu şurup ilave edilerek elde edilen hamur veya yu... devamı
Hafif ateşte çırpılarak pişirilen krem haline getirilmiş yumurta sarısı.