Sorbe (Sorbet)
1. Meyveli dondurma veya meyve dondurması (çilekli sorbe, muzlu sorbe vb.).
2. Yumurta ve süt olmadan sadece meyve suyu ve meyve püresiyle yapılan dondurmaya benzeyen soğuk bir tatlı türüdür.
1. Meyveli dondurma veya meyve dondurması (çilekli sorbe, muzlu sorbe vb.).
2. Yumurta ve süt olmadan sadece meyve suyu ve meyve püresiyle yapılan dondurmaya benzeyen soğuk bir tatlı türüdür.
Dış kabuğu alınmış karabiberin öğütülmüşüdür. Tadı karabibere göre daha hafiftir. Özellikl... devamı
Bademin taze olarak yenilebilen şekli.
Deniz kenarlarında ve tuzlu toraklarda yetişen otsu bir bitki. Genellikle haşlandıktan son... devamı
Çeşitli et, kemik gibi yiyeceklerin su ile kaynatılmasıyla elde edilen besleyici su.
Isının 100 - 140 derece civarında olması gerekir. Fırına kağıt koyduğunuzda, kağıdın 5 dak... devamı
Meyvesi şekerli ve serinletici olup, çiğ veya pişirilerek tüketilir.
Kapari ağacının açılmamış tomurcuklarıdır.
1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci dere... devamı
Beyaz çiçekli otsu bir bitkidir. Ispanak gibi pişirilir. Turşusu da yapılır.
230 -240 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kavrulur.