Özgün Yemek Tarifleri

Şok Haşlama (Blanchi) nedir, ne demek?

Şok Haşlama (Blanchi) hakkında bilgi

Şok Haşlama (Blanchi)

Çok kısa müddet kaynatma yöntemi.
1. Sebzeleri 30 saniye civarı kaynar sudan geçirmek.

2. Etleri soğuk suya koyup bir dakika kaynatıp soğuk sudan geçirdikten sonra süzmek.

3. Sebzelerin renklerini ve vitamin değerlerini korumak için kaynar suyun içerisine kısa süre daldırılıp daha sonra soğuk sudan geçirme yöntemi. Çok kısa süre kaynatma işlemi.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Cheese Tra Nedir?

Peynir Tepsisi

Heather Nedir?

Su Isıtıcı

Laktoz İntoleransı Nedir?

Sütün doğal yapısında bulunan laktoz şekerinin vücut tarafından sindirilememesi durumudur.... devamı

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Haşhaş Tohumu Nedir?

Haşhaş bitkisinin tohumudur. Mavi - siyah veya beyaz renkte olur. Ekmek, çörek, börek gibi... devamı

İftariyelik Nedir?

Ramazanda iftar açmak için, ilk ağızda yenileceklerin ve içeleceklerin tümü.

Katı Hamur Nedir?

Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.

Köfte Baharı Nedir?

Köftelerde kullanılır.

Krem Patisiyer (Creme patissiere) Nedir?

Pasta kreması, şualenin içine konan krem.