Rulet
Saplı, yuvarlak bıçaklı hamur kesici.
Saplı, yuvarlak bıçaklı hamur kesici.
Yemeğin yumuşatılması, sulandırılması.
Bir yemeğin ya da gıdanın üzerinde şerbet, tuz baharat vb. başka bir gıdanın gelişi güzel ... devamı
Glase yapma usulü, parlatma, cilalama. Kuvertürle pastanın üzerini kapama.
Bir yemeği ızgarada pişirme usulü.
Bu bitkinin tohumu un durumuna getirilir ve sirkeyle karıştırılarak macun kıvamında bir ka... devamı
Haşhaş bitkisinin tohumudur. Mavi - siyah veya beyaz renkte olur. Ekmek, çörek, börek gibi... devamı
Havanda bir şeyi dövmeye yarayan tokmak.
Bazı yörelerde yağlı ete, bazı yörelerde et yemeğine verilen isim.
Keskin kokusu ve güçlü terpen aroması olan, tat bakımından karabibire yakın çok güçlü acıs... devamı
Yumurta sarısı, tereyağ ve limon suyu ile yapılan sıcak sos.