Özgün Yemek Tarifleri

Rom nedir, ne demek?

Rom hakkında bilgi

Rom

Bir çeşit likör; pastacılıkta çok kullanılır. Şeker kamışı suyu, melası ve damıtılmasından arta kalan vinas, su ile karıştırılarak şıra oluşturulur. Şıra 48 saat ile 5 gün arası bir süre mayalandıktan sonra damıtılır. Meşe fıçılarda eskitilip süzüldükten sonra içmeye hazır hale gelir. Alkol derecesi en az %38'dir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Hafif Isı Nedir?

Isının 100 - 140 derece civarında olması gerekir. Fırına kağıt koyduğunuzda, kağıdın 5 dak... devamı

Mikser Nedir?

Bir veya birden çok gıda maddesini birbirine karıştırmak için kullanılan eektrikli çırpıcı... devamı

Madımak Nedir?

Pembe çiçekli olan bir bitkidir. Pilavlara katılır. Haşlanarak salatası yapılır. Pirinç ya... devamı

Mirpiu Nedir?

Birçok yemeğe çeşni katmak üzere kullanılabilecek standart bir sebze ve otlar karışımıdır.... devamı

Ambles Nedir?

Suda pişirilme şekli.

Beşamel Nedir?

Yağ, un ve süt ile hazırlanan ve birçok yemekte kullanılan beyaz renkli sos.

Brunaous Nedir?

Tavla zarı şeklinde bir doğrama stili.

Fri Pişirme Usulü Nedir?

Kızgın yağda pişirme usulü.

Cury Nedir?

Bir tür Hint baharatı

Crema Bör Nedir?

Yumurta sarısı ve koyu şuruptan yapılan pastacılıkta kullanılan bir sos.