Özgün Yemek Tarifleri

Marinat nedir, ne demek?

Marinat hakkında bilgi

Marinat

1. Et ve balık yemeklerine lezzet katmak veya etin yumuşayarak daha lezzetli bir hale gelmesini sağlamak için taze otlar, baharatlar, fermente gıdalar ve asitli gıdalarla hazırlanan soslara verilen isim.

2. Marinasyon sonrasında elde edilen ürün.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Deniz Börülcesi Nedir?

Deniz kenarlarında ve tuzlu toraklarda yetişen otsu bir bitki. Genellikle haşlandıktan son... devamı

Dömi Glas Nedir?

Yarı donmuş et suyu.

Et Suyu Nedir?

Çeşitli et, kemik gibi yiyeceklerin su ile kaynatılmasıyla elde edilen besleyici su.

Frape Nedir?

Dondurulmuş yada buzlu olarak hazırlanan meşrubat veya içkidir.

Hafif Isı Nedir?

Isının 100 - 140 derece civarında olması gerekir. Fırına kağıt koyduğunuzda, kağıdın 5 dak... devamı

Kapari Nedir?

Kapari ağacının açılmamış tomurcuklarıdır.

Karamel Nedir?

Pasta ve tatlılara lezzet vermek için kullanılan, şekerin ateş üzerinde (120-170 °C arasın... devamı

Karbonhidrat Nedir?

1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci dere... devamı

Kazayağı Nedir?

Beyaz çiçekli otsu bir bitkidir. Ispanak gibi pişirilir. Turşusu da yapılır.

Keçiboynuzu Şerbeti Nedir?

Kuru keçiboynuzunun kaynatılması ile elde edilen hararet kesici şerbet.