Limon Tuzu
Limonun doğal olarak içerisinde bulunan Sitrik asidin kristalize edilmiş haline verilen isim. Şerbetli tatlılarda ve reçellerde şekerlenmeyi (kristalize olmayı) önlemek için kullanılır.
Limonun doğal olarak içerisinde bulunan Sitrik asidin kristalize edilmiş haline verilen isim. Şerbetli tatlılarda ve reçellerde şekerlenmeyi (kristalize olmayı) önlemek için kullanılır.
Bir şeyler katarak veya yaparak yemeğin tadını arttırma.
Hamurun içini doldurmadan önce, fırında kısmen veya tamamen pişirme işlemi. Tart ve tarta ... devamı
Karabuğdaygillerden, dere kıyılarında, sulak çayırlarda kendiliğinden yetişen, çok yıllık ... devamı
Kekiğe çok yakın bir ottur. Salatalardan başka et yemeklerinde, sebzelerle de kullanılır. ... devamı
Kaz, ördek, güvercin ve bazı kuş yavrularının civcivlikten sonraki durumu.
Sebze ve meyvelerden, küçük top biçimli garnitürler veya süsleyiciler çıkarmak için kulanı... devamı
Bir cins yengeç.
Pancar sapı.
Pişme esnasında, yiyecek bir maddenin piştiğini gösteren en uygun an.