Keme (Yöresel Tanım)
Arapçası "kemü", kıymetli bir mantar türü.
Arapçası "kemü", kıymetli bir mantar türü.
Bazı yörelerde yağlı ete, bazı yörelerde et yemeğine verilen isim.
Yemeklerin ve gıdaların sıcak ya da soğukluğunun muhafaza edildiği ısı geçirgenliği çok az... devamı
Kanal açma aleti. Süs için sebze ve meyvelere kanal açar.
Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.
Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek.... devamı
Kişniş genellikle şuruplarda ve likörlerde kullanılmaktadır. Kişniş şekeri pastacılıkta ve... devamı
İçerik, içindekiler veya bir şeyi meydana getiren parçaların toplamı.
Yoğunluk. Dıştan içe pişirme biçimi.
İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.
Maliyet.