Özgün Yemek Tarifleri

Karamelizasyon nedir, ne demek?

Karamelizasyon hakkında bilgi

Karamelizasyon

Kahve çekirdeğinde bulunan ve kıvamı ve tadı etkileyen karbonhidratların fırınlanma işlemi sırasındaki değişimi. Kahve çekirdeği koyulaştıkça, karamelizasyon artar ancak aşırı fırınlanırsa, yanık kokar.(Kahvecilik Terimi)

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Buttered Bread Nedir?

Tereyağlı Ekmek

Cheese Tra Nedir?

Peynir Tepsisi

Heather Nedir?

Su Isıtıcı

Pickle Nedir?

Turşu

Serviette Nedir?

Peçete

Glüten İntoleransı Nedir?

İnsan vücudunun buğday proteini glüteni sindirememesi durumudur. Çölyak hastalığı.... devamı

Hijyen Nedir?

İnsan sağlığının devamlılığı için gıdalardan ve çevreden kaynaklanabilecek her türlü risk ... devamı

Kulak Memesi Kıvamı Nedir?

Hamurun ne sert, ne de cıvık olmadığı kıvamı için kullanılan tabir.

Kuyruk Yağı Nedir?

Kasaplık koyun türlerinin kuyruk bölümünde bulunan içyağına verilen isim.

Laktoz İntoleransı Nedir?

Sütün doğal yapısında bulunan laktoz şekerinin vücut tarafından sindirilememesi durumudur.... devamı