Karamelizasyon
Kahve çekirdeğinde bulunan ve kıvamı ve tadı etkileyen karbonhidratların fırınlanma işlemi sırasındaki değişimi. Kahve çekirdeği koyulaştıkça, karamelizasyon artar ancak aşırı fırınlanırsa, yanık kokar.(Kahvecilik Terimi)
Kahve çekirdeğinde bulunan ve kıvamı ve tadı etkileyen karbonhidratların fırınlanma işlemi sırasındaki değişimi. Kahve çekirdeği koyulaştıkça, karamelizasyon artar ancak aşırı fırınlanırsa, yanık kokar.(Kahvecilik Terimi)
Termos
İçilmez Su
Fırın
Çerez Tepsisi
Çeşitli aromatik sebze ve baharatların ip yardımıyla bağlanarak demet haline getirilmesi. ... devamı
Su içermeyen bitkisel margarin.
Amerikan konyağı. Bir çeşit alkollü içecek.
Bir gıdayı (genellikle et) kapalı bir kap içerisine az su ile konulup kabın üzeri kapatıld... devamı
Mikroorganizmaların, bulundukları bir gıdadan, ekipmandan ya da yüzeyden, herhangi bir ara... devamı
İran pirinci ile yapılan ve genellikle üzerinde et ile servis edilen bir tür pilav.