Karamel
Pasta ve tatlılara lezzet vermek için kullanılan, şekerin ateş üzerinde (120-170 °C arasında) eritilmesiyle elde edilen kahverengi şekere verilen isim.
Pasta ve tatlılara lezzet vermek için kullanılan, şekerin ateş üzerinde (120-170 °C arasında) eritilmesiyle elde edilen kahverengi şekere verilen isim.
Peynir Tepsisi
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
Çatal- Bıçak- Kaşık
Su Isıtıcı
Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.
Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)
Garnitürleme; yemeğin yanına veya içine garnitür koyma.
Limon, portakal, salatalık gibi malzemelerin kabuğunu (süsleme için) bir aletle (kanalör) ... devamı
İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.
Pastacıların kullandığı, içine krema veya başka bir şey koyup sıkma işine yarayan üçgen to... devamı