Kahverengi Ve Koyu Dana Fond
Dana kemiklerini fırında kurutarak ve içine aromatik malzeme ilave edip uzun zaman kaynatarak elde edilen, kahverengi koyulaştırılmış (bağlanmış) ana sos. Dömiglasın koyultulmuşu.
Dana kemiklerini fırında kurutarak ve içine aromatik malzeme ilave edip uzun zaman kaynatarak elde edilen, kahverengi koyulaştırılmış (bağlanmış) ana sos. Dömiglasın koyultulmuşu.
Bazı yörelerde yağlı ete, bazı yörelerde et yemeğine verilen isim.
Keskin kokusu ve güçlü terpen aroması olan, tat bakımından karabibire yakın çok güçlü acıs... devamı
Yumurta sarısı, tereyağ ve limon suyu ile yapılan sıcak sos.
Sıcaklık ve soğukluk derecesi.
Yemeklerin ve gıdaların sıcak ya da soğukluğunun muhafaza edildiği ısı geçirgenliği çok az... devamı
Kahverengi kemik suyu. Dana kemiklerini fırında kurutarak (kızartarak) ve içine aromatik m... devamı
Limon, portakal, salatalık gibi malzemelerin kabuğunu (süsleme için) bir aletle (kanalör) ... devamı
Kanal açma aleti. Süs için sebze ve meyvelere kanal açar.
Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.
Bir çeşit diken.