Özgün Yemek Tarifleri

Kahverengi Ve Koyu Dana Fond nedir, ne demek?

Kahverengi Ve Koyu Dana Fond hakkında bilgi

Kahverengi Ve Koyu Dana Fond

Dana kemiklerini fırında kurutarak ve içine aromatik malzeme ilave edip uzun zaman kaynatarak elde edilen, kahverengi koyulaştırılmış (bağlanmış) ana sos. Dömiglasın koyultulmuşu.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Herse (Yöresel Tanım) Nedir?

Bazı yörelerde yağlı ete, bazı yörelerde et yemeğine verilen isim.

Hint Biberi Nedir?

Keskin kokusu ve güçlü terpen aroması olan, tat bakımından karabibire yakın çok güçlü acıs... devamı

Hollandez Sos Nedir?

Yumurta sarısı, tereyağ ve limon suyu ile yapılan sıcak sos.

Isı Nedir?

Sıcaklık ve soğukluk derecesi.

İzoterm Araçlar Nedir?

Yemeklerin ve gıdaların sıcak ya da soğukluğunun muhafaza edildiği ısı geçirgenliği çok az... devamı

Kahverengi Dana Fond Nedir?

Kahverengi kemik suyu. Dana kemiklerini fırında kurutarak (kızartarak) ve içine aromatik m... devamı

Kanal Açma Nedir?

Limon, portakal, salatalık gibi malzemelerin kabuğunu (süsleme için) bir aletle (kanalör) ... devamı

Kanalör (Canaleur) Nedir?

Kanal açma aleti. Süs için sebze ve meyvelere kanal açar.

Katı Hamur Nedir?

Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.

Kenger (Yöresel Tanım) Nedir?

Bir çeşit diken.