Özgün Yemek Tarifleri

Jelatin nedir, ne demek?

Jelatin hakkında bilgi

Jelatin

Çeşitli hayvanların kemik, deri ve bağ dokusunun kaynatılması ile elde edilen yarı şeffaf, reknsiz ve tatsız maddeye verilen isim. Sıvı, toz ve tabaka halde satılmaktadır. Kıvam verici özelliği nedeniyle gıda sektöründe kullanılmaktadır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Deniz Börülcesi Nedir?

Deniz kenarlarında ve tuzlu toraklarda yetişen otsu bir bitki. Genellikle haşlandıktan son... devamı

Dömi Glas Nedir?

Yarı donmuş et suyu.

Et Suyu Nedir?

Çeşitli et, kemik gibi yiyeceklerin su ile kaynatılmasıyla elde edilen besleyici su.

Frape Nedir?

Dondurulmuş yada buzlu olarak hazırlanan meşrubat veya içkidir.

Hafif Isı Nedir?

Isının 100 - 140 derece civarında olması gerekir. Fırına kağıt koyduğunuzda, kağıdın 5 dak... devamı

Kapari Nedir?

Kapari ağacının açılmamış tomurcuklarıdır.

Karamel Nedir?

Pasta ve tatlılara lezzet vermek için kullanılan, şekerin ateş üzerinde (120-170 °C arasın... devamı

Karbonhidrat Nedir?

1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci dere... devamı

Kazayağı Nedir?

Beyaz çiçekli otsu bir bitkidir. Ispanak gibi pişirilir. Turşusu da yapılır.

Keçiboynuzu Şerbeti Nedir?

Kuru keçiboynuzunun kaynatılması ile elde edilen hararet kesici şerbet.