Özgün Yemek Tarifleri

Jelatin nedir, ne demek?

Jelatin hakkında bilgi

Jelatin

Çeşitli hayvanların kemik, deri ve bağ dokusunun kaynatılması ile elde edilen yarı şeffaf, reknsiz ve tatsız maddeye verilen isim. Sıvı, toz ve tabaka halde satılmaktadır. Kıvam verici özelliği nedeniyle gıda sektöründe kullanılmaktadır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Kızgın Nedir?

230 -240 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kavrulur.

Provançale Nedir?

Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.

Pos Nedir?

Satış noktası anlamına gelmektedir. Restoranlarda her bir masa veya otellerin her bir barı... devamı

Pektin Nedir?

Elma, ayva, limon gibi meyvelerin hücre sıvısında doğal olarak bulunan bir madde. Jölemsi ... devamı

Safran Nedir?

Bazı yemeklere tat, koku ve sarı renk veren bir bitki ve tozundan elde edilen baharat.

Erişte Nedir?

İnce ince kesilerek kurutulan hamur.

Fizibilite Çalışması Nedir?

Bir işletmenin faaliyete geçmeden kurulacak tesisin maliyeti, beklenen verimliliği ve yapı... devamı

Katkı Payı Nedir?

Bir mal veya hizmetin satış fiyatından o malın üretilmesi için harcanan giderler toplamını... devamı

Bitter Çikolata Nedir?

İçeriğinde yalnızca yoğun saf kakao barındıran az işlem görmüş acı çikolata.

Ayıklamak Nedir?

Seçmek temizleme. Örneğin sebzelerin istenmeyen bölümlerinden, pirincin taşının temizlenme... devamı