Jelatin
Çeşitli hayvanların kemik, deri ve bağ dokusunun kaynatılması ile elde edilen yarı şeffaf, reknsiz ve tatsız maddeye verilen isim. Sıvı, toz ve tabaka halde satılmaktadır. Kıvam verici özelliği nedeniyle gıda sektöründe kullanılmaktadır.
Çeşitli hayvanların kemik, deri ve bağ dokusunun kaynatılması ile elde edilen yarı şeffaf, reknsiz ve tatsız maddeye verilen isim. Sıvı, toz ve tabaka halde satılmaktadır. Kıvam verici özelliği nedeniyle gıda sektöründe kullanılmaktadır.
Deniz kenarlarında ve tuzlu toraklarda yetişen otsu bir bitki. Genellikle haşlandıktan son... devamı
Yarı donmuş et suyu.
Çeşitli et, kemik gibi yiyeceklerin su ile kaynatılmasıyla elde edilen besleyici su.
Dondurulmuş yada buzlu olarak hazırlanan meşrubat veya içkidir.
Isının 100 - 140 derece civarında olması gerekir. Fırına kağıt koyduğunuzda, kağıdın 5 dak... devamı
Kapari ağacının açılmamış tomurcuklarıdır.
Pasta ve tatlılara lezzet vermek için kullanılan, şekerin ateş üzerinde (120-170 °C arasın... devamı
1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci dere... devamı
Beyaz çiçekli otsu bir bitkidir. Ispanak gibi pişirilir. Turşusu da yapılır.
Kuru keçiboynuzunun kaynatılması ile elde edilen hararet kesici şerbet.