Özgün Yemek Tarifleri

Italian Roast (İtalyan Fırınlama) nedir, ne demek?

Italian Roast (İtalyan Fırınlama) hakkında bilgi

Italian Roast (İtalyan Fırınlama)

Çekirdeklerin üzeri yarıdan fazla yağla kaplıdır. İyice koyulaşmıştır. Sütlü çikolata rengi vardır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Sotöz (Sauteuse) Nedir?

Sote işlerinde kullanılan, saplı, derin, çelik veya alüminyum tava; kasrola benzeyen dibi ... devamı

Sterilizasyon Nedir?

Mikropların yok edilmesi veya etkisiz hale getirilmesiyle sağlanan saklama yöntemi.

Süs Unsuru Nedir?

Bir yemeği veya yiyeceği süslemekte kullanılan maddeler (maydanoz yaprağı, kırmızı turp, l... devamı

Şok Haşlama (Blanchi) Nedir?

Çok kısa müddet kaynatma yöntemi. 1. Sebzeleri 30 saniye civarı kaynar sudan geçirmek. ... devamı

Tart Kalıbı Nedir?

Pay, tart ve turta pişirmede kullanılır. Derinliği 2-3 cm olan bu kalıplar cam veya metal ... devamı

Tomatiz Ekşisi Nedir?

Domates salçası.

Varyasyon Nedir?

Çeşitlilik, farklılık. Değişiklik.

Vejetal (Vegetal) Nedir?

Bitkisel.

Yumuşak Hamur Nedir?

Ekmek hamuru yumuşaklığında, elle açılabilir hamur. Mol hamur.

Caf, Au Lait (Kafeole) Nedir?

Caffe Latte'nin Fransız versiyonu.