Özgün Yemek Tarifleri

Gratine Etmek nedir, ne demek?

Gratine Etmek hakkında bilgi

Gratine Etmek

1. Genellikle gratine edilecek yemeğin üzerindeki sosa rendelenmiş peynir serpilerek fırın ızgarasında kızartılması işlemidir.

2. Yemeklerin ve tatlıların üzerini çıtırımsı bir kabuk kazandırmak, nar gibi kızarmış tabir edilen görüntüyü elde etmek için uygulanan yöntem.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Ekşimik Nedir?

Sütten yapılan bir çeşit peynir, kesmik, çökelek. Süt kaynatılırken kesilir ise kaynamaya ... devamı

Herse (Yöresel Tanım) Nedir?

Bazı yörelerde yağlı ete, bazı yörelerde et yemeğine verilen isim.

Kişniş Nedir?

Kişniş genellikle şuruplarda ve likörlerde kullanılmaktadır. Kişniş şekeri pastacılıkta ve... devamı

Kup (Coupe) Nedir?

Kupa bardağı içinde servis edilen dondurmalı deserler (peşmelba, belhelen vb).

Liçi Nedir?

Uzak doğuda özellikle Çin'de yetişen ve Kral meyvesi olarak da bilinen, ceviz büyüklüğünde... devamı

Mahlep Nedir?

İdris ağacının koyu kırmızı renkte olan meyvelerinden elde edilen (kuru pasta vb.) gibi ho... devamı

Nane Nedir?

Çorbalardan sebzelere kadar birçok yemekte kullanılır. Etlerden koyun ve kuzuya konulur. A... devamı

Pasta Kremi Nedir?

Süt, yumurta sarısı, şeker ve undan yapılan ve pastacılıkta kullanılan krem (şualenin için... devamı

Polaz (Yöresel Tanım) Nedir?

Börülce.

Protein Nedir?

Canlı hücrelerin ana maddesini oluşturan, genellikle sülfür, oksijen ve karbon öğeleri bul... devamı