Özgün Yemek Tarifleri

Gratine Etmek nedir, ne demek?

Gratine Etmek hakkında bilgi

Gratine Etmek

1. Genellikle gratine edilecek yemeğin üzerindeki sosa rendelenmiş peynir serpilerek fırın ızgarasında kızartılması işlemidir.

2. Yemeklerin ve tatlıların üzerini çıtırımsı bir kabuk kazandırmak, nar gibi kızarmış tabir edilen görüntüyü elde etmek için uygulanan yöntem.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Cheese Tra Nedir?

Peynir Tepsisi

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Fork-Knife-Spoon Nedir?

Çatal- Bıçak- Kaşık

Heather Nedir?

Su Isıtıcı

Mikroorganizma Nedir?

Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.

Vejetaryen Nedir?

Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)

Ongle (Onglet) Nedir?

Sığırın karın boşluğunda bulunan, lezzetli ve lifli, bir et parçası.

Kraft Torba Nedir?

Doğada kolaylıkla yok olabilen ve tamamen doğal hammaddelerden üretilen kraft kağıdından y... devamı

Garnisaj (Garnissage) Nedir?

Garnitürleme; yemeğin yanına veya içine garnitür koyma.

Kanal Açma Nedir?

Limon, portakal, salatalık gibi malzemelerin kabuğunu (süsleme için) bir aletle (kanalör) ... devamı