Özgün Yemek Tarifleri

Ganaj (Guanache) nedir, ne demek?

Ganaj (Guanache) hakkında bilgi

Ganaj (Guanache)

Kuvertur çikolata ve süt kreması ile yapılan, pasta, kek, şekerleme, bisküvi ve kurabiyelerin üzerini kaplamak ve süslemek için ya da içlerine konulmak için kullanılan yumuşak çikolata kremasına verilen isim.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Sos Remulat Nedir?

İçerisine kapari, kornişon katılmış mayonezli sos.

Frape Nedir?

Dondurulmuş yada buzlu olarak hazırlanan meşrubat veya içkidir.

Füme Et Nedir?

Dumanda kurutulmuş ete verilen isimdir. Yine aynı şekilde balık ve peynir de yapılır.... devamı

Karbonhidrat Nedir?

1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci dere... devamı

Kayen Nedir?

Acı kırmızıbiber.

Kızgın Nedir?

230 -240 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kavrulur.

Kornişon Nedir?

Küçük salatalık(hıyar) turşusuna verilen isimdir.

Provançale Nedir?

Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.

Pandispanya Nedir?

Birçok pastanın temel malzemesi olan yumurta, şeker ve undan yapılan, sünger gibi yumuşacı... devamı

Orta Isı Nedir?

150 - 180 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada koyu sarı renk al... devamı