Ganaj (Guanache)
Kuvertur çikolata ve süt kreması ile yapılan, pasta, kek, şekerleme, bisküvi ve kurabiyelerin üzerini kaplamak ve süslemek için ya da içlerine konulmak için kullanılan yumuşak çikolata kremasına verilen isim.
Kuvertur çikolata ve süt kreması ile yapılan, pasta, kek, şekerleme, bisküvi ve kurabiyelerin üzerini kaplamak ve süslemek için ya da içlerine konulmak için kullanılan yumuşak çikolata kremasına verilen isim.
Bazı gıdaların içerisinde doğal olarak bulunan bazı maddelerin, vücudumuza girdiklerinde v... devamı
Yemek ve pastacılık alanında çırpma işlerinde kullanılan derin ve dibi tümsek olan özel çı... devamı
Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.
Zararlı canlıları (organizmaları) engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azalt... devamı
Şeker şurubunun, şeker yoğunluğunu ölçen alet.
Gıdaların ve yemeklerin içerisine yabancı madde düşmesini ve farklı kokuların sinmesini ön... devamı
Bir ürünün doğallığını, içine başka bir şey karıştırarak bozmak.
Yemeğe katılacak bir maddenin; yemek karıştırırken damla damla veya incecik akıtılarak ekl... devamı
Zor pişen kuru baklagillerin pişirme sürelerini kısaltmak için önceden su içinde bekletilm... devamı
Çeşitli hayvanların kemik, deri ve bağ dokusunun kaynatılması ile elde edilen yarı şeffaf,... devamı