Özgün Yemek Tarifleri

Emülsiyone (Emulsionne) nedir, ne demek?

Emülsiyone (Emulsionne) hakkında bilgi

Emülsiyone (Emulsionne)

Yumurta sarısı, hardal, sirke, limon suyu, tereyağı veya sıvıyağ ile yapılan sıcak veya soğuk sos yapım tekniği.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Sefa Bifteği Nedir?

Dana etinin dövülüp inceltilmiş yumuşak parçalarına verilen isim. Bonfileden, kontrfileden... devamı

Arıtma Nedir?

Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.... devamı

Beyran (Yöresel Tanım) Nedir?

Gaziantepte sabah içilen bir çorba çeşidi.

Briyoş (Brilloche) Nedir?

Fransızlara özgü çörek veya bir tür yağlı çörek ekmeği.

Brokoli Nedir?

Turpgillerden yeşil yumrulu bir sebzedir, yüksek derecede diyet lifi ve vitaminler içerir,... devamı

Buket (Bouquet) Nedir?

Demet, öbek, bağ.

Cevz-i Bevva Nedir?

Sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın bir yemişidir. Rendelenerek toz haline getirilir ve ta... devamı

Cizleme Nedir?

Mayalı cıvık hamur ile kızgın tavada yağlı ya da yağsız olarak hazırlanan büyük ve kalın k... devamı

Çakal Eriği (Yöresel Tanım) Nedir?

Yabani erik.

Çalkalama (Yöresel Tanım) Nedir?

Ayran.