Özgün Yemek Tarifleri

Emülsiyone (Emulsionne) nedir, ne demek?

Emülsiyone (Emulsionne) hakkında bilgi

Emülsiyone (Emulsionne)

Yumurta sarısı, hardal, sirke, limon suyu, tereyağı veya sıvıyağ ile yapılan sıcak veya soğuk sos yapım tekniği.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Beyaz Toz Karabiber Nedir?

Karabiberin dış kabuğu alınmış ve öğütülmüş halidir. Karabibere göre daha keskin kokulu, f... devamı

Çakal Eriği (Yöresel Tanım) Nedir?

Yabani erik.

Dereceli Şurup Nedir?

Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Şurubun bilimsel yöntemle hazırlanmış şeklidir.... devamı

Dolmalık Fıstık Nedir?

Fıstıklık çam kozalağının içinden çıkarılır, çam fıstığı, genellikle dolma harcı içerisind... devamı

Dezenfektan (Desinfectent) Nedir?

Herhangi bir ekipmanı, malzemeyi veya yüzeyi barındırdığı mikroorganizmalardan tamamen arı... devamı

Dömiglas (Demi-glace) Nedir?

Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı

Du (Yöresel Tanım) Nedir?

İnce bulgur.

Düğücük (Yöresel Tanım) Nedir?

Ceviz ezmesinden yapılan bir tür çerez.

Ebegümeci Nedir?

Doğal olarak yetişen ve yaprakları sebze gibi yenen bir bitkidir. Taze çiçeklerden çay yap... devamı

Ekmek Ayvası Nedir?

Gevrek ve sulu, yumuşak en lezzetli ayva türü.