Crema Bör
Yumurta sarısı ve koyu şuruptan yapılan pastacılıkta kullanılan bir sos.
Yumurta sarısı ve koyu şuruptan yapılan pastacılıkta kullanılan bir sos.
Proteini oluşturan birimler, monomerler.
Pembeleştirilmiş una tere yağ ve süt ilave edilerek elde edilen bir tür muhallebi. Çeşitli... devamı
Koyun veya sığır kalın bağırsağı. Dolması yapılır.
Dana bonfileden kesilmiş 1 santim kalınlığında bonfile parçaları.
Yumurta sarısı, hardal, sirke, limon suyu, tereyağı veya sıvıyağ ile yapılan sıcak veya so... devamı
Soslu balık filetosu yemeklerinin yanına garnitür olarak konan ay şeklindeki küçük börek.... devamı
Kolayca kırılıp ufalanan.
Yumurta akı, 2-3 damla limon suyu ve pudra şekeriyle yapılıp pastaların üzerini süslemeye ... devamı
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
Mayalı hamurdan, tandırda pişirilen, pide türü, ince ekmek.