Buket (Bouquet)
Demet, öbek, bağ.
Demet, öbek, bağ.
Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı
Doğal, normal olarak hücrelerin ve dokunun işleme durumu.
Elektrik ya da gazla çalışan, kızgın ve çok yağda kızartma işini yapan alet.
Bir malzemeyi bir yiyeceğin içine koyup sıkıca kapatma işlemi. Örneğin mantı, iç malzeme h... devamı
Yumurta sarısı, tereyağ ve limon suyu ile yapılan sıcak sos.
Tartların üzerine sürülen jelatinli ve şeffaf kuvertür. Küçük paketlerde tart jölesi olara... devamı
Kuvertür ya da ganaj ile hazırlanan çikolata.
Bir şeyler katarak veya yaparak yemeğin tadını arttırma.
Kabak.
Arapça yoğurt.