Özgün Yemek Tarifleri

Buke Garni nedir, ne demek?

Buke Garni hakkında bilgi

Buke Garni

Sebze, et, tavuk ve deniz mahsulleri yemeklerin suyuna pişirme esnasında konan baharat çeşitleri (kekik, defne, biberiye...)
Defne yaprağı, maydanoz sapları ve yaban kekiği bir iple birbirlerine bağlanır. Bir ucu uzun bırakılır. Böylece pişme sırasında yemeğin içine sarkıtılan Buke Garni gerektiği zaman kolayca yemeğin dışına alınıp atılır. Gerekli görülürse buke garni bir tülbente sarılarak da hazırlanılabilir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Dezenfektan (Desinfectent) Nedir?

Herhangi bir ekipmanı, malzemeyi veya yüzeyi barındırdığı mikroorganizmalardan tamamen arı... devamı

Ekmek Ayvası Nedir?

Gevrek ve sulu, yumuşak en lezzetli ayva türü.

Ekşimik Nedir?

Sütten yapılan bir çeşit peynir, kesmik, çökelek. Süt kaynatılırken kesilir ise kaynamaya ... devamı

Herse (Yöresel Tanım) Nedir?

Bazı yörelerde yağlı ete, bazı yörelerde et yemeğine verilen isim.

Kızartma Nedir?

Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek.... devamı

Kişniş Nedir?

Kişniş genellikle şuruplarda ve likörlerde kullanılmaktadır. Kişniş şekeri pastacılıkta ve... devamı

Krem Freş (Creme freche) Nedir?

Krema.

Kup (Coupe) Nedir?

Kupa bardağı içinde servis edilen dondurmalı deserler (peşmelba, belhelen vb).

Liçi Nedir?

Uzak doğuda özellikle Çin'de yetişen ve Kral meyvesi olarak da bilinen, ceviz büyüklüğünde... devamı

Mahlep Nedir?

İdris ağacının koyu kırmızı renkte olan meyvelerinden elde edilen (kuru pasta vb.) gibi ho... devamı