Özgün Yemek Tarifleri

Beşamel Sos nedir, ne demek?

Beşamel Sos hakkında bilgi

Beşamel Sos

Pembeleştirilmiş una tere yağ ve süt ilave edilerek elde edilen bir tür muhallebi. Çeşitli versiyonları olan bu sos, çorbalar, sebze gratenleri, fırın makarna gibi yemeklerde kullanılır. Temel ölçüsü 70 gr tereyağı, 70 gr un, 1 lt süt olan beyaz sos

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Beyaz Toz Karabiber Nedir?

Karabiberin dış kabuğu alınmış ve öğütülmüş halidir. Karabibere göre daha keskin kokulu, f... devamı

Çakal Eriği (Yöresel Tanım) Nedir?

Yabani erik.

Dömiglas (Demi-glace) Nedir?

Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı

Du (Yöresel Tanım) Nedir?

İnce bulgur.

Ebegümeci Nedir?

Doğal olarak yetişen ve yaprakları sebze gibi yenen bir bitkidir. Taze çiçeklerden çay yap... devamı

Ekmek Küfü Nedir?

Doğal ekmek, peynir vb.yiyecekler üzerinde gelişen mikro akslı mantar (Küf mantarı).... devamı

Ekşimik Nedir?

Sütten yapılan bir çeşit peynir, kesmik, çökelek. Süt kaynatılırken kesilir ise kaynamaya ... devamı

Ezme Nedir?

Püre.

Fizyolojik Nedir?

Doğal, normal olarak hücrelerin ve dokunun işleme durumu.

Frenk Maydanozu Nedir?

Yerli maydanozun kıvırcık yapraklısı. Kokusu daha hafiftir. Süslemeye çok uygundur.... devamı