Özgün Yemek Tarifleri

Arıtma nedir, ne demek?

Arıtma hakkında bilgi

Arıtma

Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Dömiglas (Demi-glace) Nedir?

Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı

Fizyolojik Nedir?

Doğal, normal olarak hücrelerin ve dokunun işleme durumu.

Fritöz (Friteuse) Nedir?

Elektrik ya da gazla çalışan, kızgın ve çok yağda kızartma işini yapan alet.

Hapsetme Nedir?

Bir malzemeyi bir yiyeceğin içine koyup sıkıca kapatma işlemi. Örneğin mantı, iç malzeme h... devamı

Hollandez Sos Nedir?

Yumurta sarısı, tereyağ ve limon suyu ile yapılan sıcak sos.

İrinti (Yöresel Tanım) Nedir?

Bulgur veya dövmenin elek üstünde kalan en irileri.

Jöleli Cila Nedir?

Tartların üzerine sürülen jelatinli ve şeffaf kuvertür. Küçük paketlerde tart jölesi olara... devamı

Kaplama Çikolata Nedir?

Kuvertür ya da ganaj ile hazırlanan çikolata.

Korse (Corser) Nedir?

Bir şeyler katarak veya yaparak yemeğin tadını arttırma.

Lamer (Yöresel Tanım) Nedir?

Kabak.