Çikolatalı Muzlu Kek İçin Gerekli Malzemeler
4 adet yumurta
150 gr tereyağı
35 gr kakao
120 gr su
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 adet büyük boy muz
un
üzeri için:
çikolatalı sos
glazür veya 150 gr erimiş çikolata
100 ml süt ile hazırlanmış sos
Çikolatalı Muzlu Kek Yapılışı
Tereyağı ve su ocakta yağ eriyene kadar karıştırılır ve tamamen soğuması sağlanır.
Oda sıcaklığındaki yumurta ve şeker çırpılır. Kakaolu karışım eklenir ve karıştırılır.
Un ve kabartma tozu eklenir, karıştırılır, ince dilimlenmiş muzlar eklenip tekrar hafifçe karıştırılır.
Yağlanmış kalıba kek harcı dökülür ve 170 derecede pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine sosla birlikte servis edilir.