Yedirmek
1- Bir sıvının kendisinden daha yoğun kıvamda olan bir maddeye eklenerek karışımının sağlanması.
2- Ateşte, telle karıştırarak bir malzemeyi başka bir malzemeye, uygun şekilde katmak veya ilave etmek (tereyeğı sosa yedirilir).
3- Soğuk olarak; sıvıyağı yumurta sarısına yedirerek mayonez elde edilir.
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.
Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)
Garnitürleme; yemeğin yanına veya içine garnitür koyma.
Limon, portakal, salatalık gibi malzemelerin kabuğunu (süsleme için) bir aletle (kanalör) ... devamı
İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.
Kaz, ördek, yılanbalığı gibi yağlı yiyeceklerde ve yahnilerde kullanılır. Vermut tipi bazı... devamı