Yahni
Kızartıldıktan sonra kavrulmuş soğan, salça ve bir miktar sıvıyla pişirilen, sade veya sebzeli et yemeği. Et, bir porsiyonluk kemikli, yarım porsiyonluk kemikli, kuşbaşı kemikli veya küçük parçalara doğranmış kemiksiz olabilir.
Kızartıldıktan sonra kavrulmuş soğan, salça ve bir miktar sıvıyla pişirilen, sade veya sebzeli et yemeği. Et, bir porsiyonluk kemikli, yarım porsiyonluk kemikli, kuşbaşı kemikli veya küçük parçalara doğranmış kemiksiz olabilir.
İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.
Pay, tart ve turta pişirmede kullanılır. Derinliği 2-3 cm olan bu kalıplar cam veya metal ... devamı
Tereyağlı Ekmek
Peynir Tepsisi
Su Isıtıcı
Turşu
Peçete
İnsan vücudunun buğday proteini glüteni sindirememesi durumudur. Çölyak hastalığı.... devamı
İnsan sağlığının devamlılığı için gıdalardan ve çevreden kaynaklanabilecek her türlü risk ... devamı
Hamurun ne sert, ne de cıvık olmadığı kıvamı için kullanılan tabir.