Vienna Roast
Orta derecenin üzerinde fırınlanmış çekirdeklerdir. Üzerlerinde yağ belirmeye başlar. Tercih edilen bir fırınlama şeklidir.(Kahvecilik Terimi)
Orta derecenin üzerinde fırınlanmış çekirdeklerdir. Üzerlerinde yağ belirmeye başlar. Tercih edilen bir fırınlama şeklidir.(Kahvecilik Terimi)
Sote işlerinde kullanılan, saplı, derin, çelik veya alüminyum tava; kasrola benzeyen dibi ... devamı
Mikropların yok edilmesi veya etkisiz hale getirilmesiyle sağlanan saklama yöntemi.
Bir yemeği veya yiyeceği süslemekte kullanılan maddeler (maydanoz yaprağı, kırmızı turp, l... devamı
Çok kısa müddet kaynatma yöntemi. 1. Sebzeleri 30 saniye civarı kaynar sudan geçirmek. ... devamı
Pay, tart ve turta pişirmede kullanılır. Derinliği 2-3 cm olan bu kalıplar cam veya metal ... devamı
Domates salçası.
Çeşitlilik, farklılık. Değişiklik.
Bitkisel.
Ekmek hamuru yumuşaklığında, elle açılabilir hamur. Mol hamur.
Caffe Latte'nin Fransız versiyonu.