Tuzlama
Yiyeceklerin bir süre bozulmadan saklanmasına yarayan yöntem ve bu yolla hazırlanan yiyecek.
Yiyeceklerin bir süre bozulmadan saklanmasına yarayan yöntem ve bu yolla hazırlanan yiyecek.
Peynir Tepsisi
Su Isıtıcı
Hamurun ne sert, ne de cıvık olmadığı kıvamı için kullanılan tabir.
Sütün doğal yapısında bulunan laktoz şekerinin vücut tarafından sindirilememesi durumudur.... devamı
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
Haşhaş bitkisinin tohumudur. Mavi - siyah veya beyaz renkte olur. Ekmek, çörek, börek gibi... devamı
Ramazanda iftar açmak için, ilk ağızda yenileceklerin ve içeleceklerin tümü.
Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.
Köftelerde kullanılır.