Sufle (Souffles)
1- Tatlı sufleler; pasta kremine bir şeyler (likör, kakao, meyve vb.) karıştırıldıktan sonra çırpılmış yumurta akı ilave edilir.
2- Tuzlu sufleler; beşamel sosa bir şeyler (peynir, sebze, et, baharat vb.) karıştırıldıktan sonra içine çırpılmış yumurta ilave edilir. Her ikisi de, özel pişirme kabı ve fırın içerisinde pişirilir.
Hamurun ne sert, ne de cıvık olmadığı kıvamı için kullanılan tabir.
Sütün doğal yapısında bulunan laktoz şekerinin vücut tarafından sindirilememesi durumudur.... devamı
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
Herhangi bir ekipmanı, malzemeyi veya yüzeyi barındırdığı mikroorganizmalardan tamamen arı... devamı
Haşhaş bitkisinin tohumudur. Mavi - siyah veya beyaz renkte olur. Ekmek, çörek, börek gibi... devamı
Ramazanda iftar açmak için, ilk ağızda yenileceklerin ve içeleceklerin tümü.
Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.